sobota, 31 października 2015

wafle ryżowe z dynią, gruszką i łososiem!

Po wafle ryżowe sięgam rzadko. Jednak brak pieczywa zmusił mnie do tego dzisiejszego poranka i przyznam się Wam szczerze, że ani trochę tego wyboru nie żałuję! Chrupiące wafle posmarowane dyniowym puree - które robię i którym zajadam się na potęgę - słodka gruszka i lekko słony wędzony łosoś, coś pysznego! Cztery różne smaki, które mimo tych różnich, idealnie się ze sobą komponują, idealnie ze sobą współgrają. 



WAFLE RYŻOWE Z DYNIĄ, GRUSZKĄ, ŁOSOSIEM
Przepis (jedna porcja):
3 wafle ryżowe
puree z dynii
różyczka wędzonego łososia
1/2 twardej, słodkiej gruszki
Wafle ryżowe posmarować puree z dynii. Gruszkę pokroić w plastry, różyczkę wędzonego łososia w mniejsze kawałki. Wyłożyć na wafle ryżowe. Podawać.

11 komentarzy:

  1. A ja często wolę wafle od zwykłego pieczywa. A to dlatego, że dają pole do popisu obkładowi i nie zakłócają smaku. Łosoś ze słodkimi dodatkami - pycha. Ja jeszcze dodałabym trochę sera pleśniowego. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No zaskoczyłaś mnie tym połączeniem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie połączenie! Ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Połączenie zdecydowanie dla mnie! Słodka gruszka i słony łosoś - taak :)

    OdpowiedzUsuń
  5. gruszka i łosoś <3 ale bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakiś czas temu obrzydziłam sobie wafle ryżowe (za dużo i za często) i na razie jeszcze mam odruch wymiotny na ich widok :)

    OdpowiedzUsuń