wtorek, 6 października 2015

jaglany krem kokosowo-gruszkowy!

Połączenie kokosu i gruszki to naprawdę strzał w dziesiątkę! Dodajmy, że takie smaki ukryte są w jaglanym kremie, delikatnym, gładkim, rozgrzewającym. Taki krem to idealna propozycja na śniadanie, które ma nas rozgrzać i zapewnić energię na cały dzień. Miłego i smacznego wtorku, kochani!



JAGLANY KREM KOKOSOWO-GRUSZKOWY
Przepis (jedna porcja):
50g kaszy jaglanej
250ml wody
szczypta soli
(słodka) gruszka
80ml mleczka kokosowego
Kaszę jaglaną wsypać do garnuszka, podprażyć przez kilka minut, na małym ogniu. Zalać wodą, gotować wraz ze szczyptą soli, co jakiś czas mieszając, aż kasza zmięknie i wsiąknie wodę (około 18 minut). Po tym czasie kaszę zdjąć z ognia, przepłukać zimną wodę. Następnie kaszę jaglaną zblendować razem z mleczkiem kokosowym i gruszką. Gotowy krem przełożyć do miseczki. Podawać.

12 komentarzy:

  1. uwielbiam jaglankę na słodko, super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią bym zjadła!

    Zapraszam do siebie! www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Na takie zdrowe śniadanko chętnie się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jak dawno nie robiłam kremu jaglanego! Twój wygląda idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ulala.. ładnie wygląda, pachniało pewnie równie bosko :)
    Na razie na szczęście nie muszę się ogrzewać, ale przepis zapamiętam ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawy krem, super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaglany i kokosowy, już wiem że pyszny :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda świetnie, jutro przekonam się jak smakuje :) Niestety, z owoców mam tylko banany, więc będę musiała nieco zmodyfikować przepis ;)

    OdpowiedzUsuń