poniedziałek, 8 czerwca 2015

truskawkowy krem z serka wiejskiego!

Czasem sama nie mogę wyjść z podziwu, jak niewiele składników, czasu i wysiłku potrzeba, aby stworzyć pyszne i pełnowartościowe, dające energię śniadanie. Za każdym razem piszę, że prościej się już chyba nie da. A jednak! Jednak ciągle się okazuje, że może! Bo to, co dzisiaj Wam prezentuje - truskawki i serek wiejski. Koniec. To cała lista potrzebnych składników. A to, co z niej powstaje - zachwyci każde podniebienie.



TRUSKAWKOWY KREM z serka wiejskiego
Przepis (jedna porcja):
miseczka truskawek
opakowanie serka wiejskiego
ziarenka z 1/2 laski wanilii
Truskawki umyć, obrać z szypułek. Zmiksować. Połowę zmiksowanych truskawek przelać do wysokiej szklanki. Do reszty dodać serek wiejski, ziarenka wanilii i jeszcze raz zmiksować - otrzymamy (dość gęsty) krem. Truskawkowy krem z serka przełożyć do szklanki, na wierzch zmiksowanych truskawek. Podawać schłodzone.

12 komentarzy:

  1. Uwielbiam lekko kwaśny mus z truskawek połączony na łyżeczce z zimnym nabiałem <3

    OdpowiedzUsuń
  2. 50 shades of strawberries :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł na zmiksowanie serka.
    Muszę to wykorzystać bo faktura grudek jakiś czas temu mi się przejadła i nie mogę już do niej powrócić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie wygląda ;)
    koniecznie musze wzprobowac

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie się zorientowałam, że wieki nie jadłam serka wiejskiego!

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdecydowanie muszę spróbować, bo wieśniak rządzi. ;)

    OdpowiedzUsuń