wtorek, 23 czerwca 2015

kanapki z serkiem brie, szynką i żurawiną!

Kanapki. Nuda? Ja już dawno się nauczyłam, że wcale tak nie musi być! Kanapki też mogą zachwycać, zaskakiwać smakiem, być kolorowe i niepowtarzalne. Serek Brie w wersji kanapkowej, do smarowania to moje nowe odkrycie. Smakuje naprawdę dobrze! Lepiej niż dobrze! A w połączeniu z gotowaną szynką, chrupiącą zieloną sałatą i domową konfiturą żurawinową - mistrzostwo! Takie kanapki przypadną do gustu każdemu! 



KANAPKI Z BRIE, SZYNKĄ I ŻURAWINĄ
Przepis (jedna porcja - dwie kanapki):
2 kromki chleba
2 plastry szynki gotowanej
2 liście sałaty rzymskiej
serek Brie (do smarowania)
konfitura z żurawiny (u mnie: domowa)
Kromki chleba posmarować równomiernie serkiem brie. Na jedną kromkę nałożyć liście sałaty oraz plastry szynki. Konfiturę z żurawiny rozłożyć na obu kromkach. Na koniec kromki można złożyć. Podawać.

9 komentarzy:

  1. Myślę,że połączenie jest bardzo ciekawe.Smaki pewnie się zgrywają na plus;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam żurawinę na szynce :)
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Masz rację, kanapki nie muszą być nudne! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Konfitura z żurawiny wygląda obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kanapki to czasem miła odmiana po codziennych kaszach czy płatkach. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja tam bardzo lubię kanapki, szczególnie na kolację ;)

    OdpowiedzUsuń