wtorek, 28 kwietnia 2015

sorbet awokado-truskawki!

To chyba najlepszy deser, jaki do tej pory udało mi się przygotować i zjeść. Najlepszy i jednocześnie najprostszy. Idealny na coraz to cieplejsze dni. Domowe lody sorbetowe o smaku truskawek i awokado. Delikatnie słodkie, o gładkiej i aksamitnej konsystencji, do tego naprawdę zdrowe. Idealne, tak! 


SORBET AWOKADO-TRUSKAWKI
Przepis (jedna duża porcja):
1 awokado
miseczka mrożonych truskawek
1 łyżka miodu
Truskawki wsypać do miseczki i odstawić, aż nieco się rozmrożą (około 20minut). Awokado obrać i wydrążyć pestkę. Wrzucić do blendera. Dodać truskawki i miód. Zblendować, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Gotowy sorbet przełożyć do szklanki/pucharka. Podawać.

13 komentarzy:

  1. Jak dobrze, że zaraz zacznie się sezon na truskawki :D Będę mogła przyrządzać takie cuda <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezwykłe połączenie! Koniecznie muszę spróbować :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przeapetycznie !
    http://strong-is-the-new-pretty.blogspot.cz/

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, awokado musi nadawać świetną konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawi mnie, czy miał taki tłustawy posmak awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  6. konsystencja idealna! takie desery czy nawet śniadania latem będą często się pojawiały, choć i w te chłodniejsze dni lubię sobie mroźny deser zjeść :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny kolorek, a konsystencja jeszcze lepsza! ;) Dodałam dzisiaj awokado do lodów i jestem zachwycona kremowatością jaką dodaje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny sorbet, śliczny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Podoba mi się to połączenie. Muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  10. świetny pomysł :) jak dla mnie idealna propozycja na drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawy pomysł. ;) Kocham lody i wszystko, co mrożone, więc może przekonałabym się do awokado w takiej postaci. ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam takie sorbety, są nieasmowite :)
    Pozdrawiam :)
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń