sobota, 2 sierpnia 2014

SOBOTA ZE SPEEDCOOK'IEM: krem z cukinią i masłem orzechowym!

Odkryłam nowe, ulubione połączenie! Minimum składników, a jednocześnie maksimum smaku! Nie spodziewałam się, że połączenie cukinii i masła orzechowego okaże się połączeniem tak wyśmienitym. Prawdziwa eksplozja smaku, naprawdę! Oba te smaki ukryte w gęstym kremie owsianym, więc jest to śniadaniowa propozycja nie tylko pełna smaku, ale również pełna zdrowia, gwarantująca energię na cały dzień. Chcę więcej, więcej!



KREM OWSIANY Z CUKINIĄ I MASŁEM ORZECHOWYM
/Przygotowany w Speedcook'u/
Przepis (jedna porcja):
50g płatków owsianych
150ml mleka
1/2 cukinii
1 łyżka masła orzechowego
Płatki owsiane wsypać do rondelka, zalać mlekiem, zagotować. Trzymać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotową owsiankę odstawić. Cukinię pokroić w grube plastry, umieścić w naczyniu miksującym. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 15 sekund. Włączyć - powinniśmy otrzymać posiekaną cukinię. Dodać płatki owsiane oraz masło orzechowe. Ponownie nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Gotowy krem przełożyć do pucharka. Udekorować masłem orzechowym. Podawać.

10 komentarzy:

  1. Muszę koniecznie spróbować, bo cukinię ko-cham!

    OdpowiedzUsuń
  2. you made my day <3 owsiany krem, cukinia i masło orzechowe - genialne połączenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z marchewką i dynią, czy nawet burakiem jadłam masło orzechowe i kocham te połączenia, ale z cukinią? Koniecznie spróbuję i to jeszzce dziś :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To masło orzechowe na wierzchu wygląda tak zachęcająco, że zjadłabym każdy taki krem, nieważne czy znalazłabym tam buraka, szpinak czy może właśnie cukinie. Swoją drogą jestem bardzo ciekawa jak smakował, bo prezentuje się wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawie to wygląda. Jeszcze płatek owsianych z cukinią nie jadłam. Nawet jestem ciekawa smaku. Może kiedyś wypróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na szczęście uzupełniłam zapasy cukinii, więc nie omieszkam spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pięknie wygląda :) Cukinia z płatkami owsianymi smakuję cudnie! Musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie jadłam płatków owsianych z cukinią. Dodatek masła orzechowego zachęcił mnie do wypróbowania tego przepisu, bo ostatnio najchętniej dodawałabym je wszędzie ;) szkoda że ma tyle kalorii!

    OdpowiedzUsuń
  9. Kradnę pomysł:) Uwielbiam takie nietypowe połączenia:)

    OdpowiedzUsuń