sobota, 30 sierpnia 2014

SOBOTA ZE SPEEDCOOK'IEM: bananowo-malinowy krem ryżowy!

Ten śniadaniowy krem to taka bananowo-malinowa chmurka ryżowa! Krem jest gęsty, puszysty, delikatny. Mocno malinowy - z domowym sokiem, mocno bananowy. Prawdziwe niebo dla podniebienia! Ach, chcę więcej!



BANANOWO-MALINOWY KREM RYŻOWY
/Przygotowany w Speedcook'u/
Przepis (jedna porcja):
80g ryżu białego
200ml mleka
200ml wody
1 banan
50ml soku malinowego (u mnie: domowy)
W rondleku zagotować wodę i mleko. Wsypać ryż i gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż ryż wsiąknie płyny i będzie miękki. Gotowy ryż przełożyć do naczynia miksującego. Dodać sok malinowy oraz połowę banana. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Po tym czasie otrzymamy krem. Gotowy krem ryżowy przełożyć do miseczki. Pozostałą część banana pokroić w kosteczkę i wyłożyć na krem. Podawać.

12 komentarzy:

  1. Kremu ryżowego jeszcze nigdy nie robiłam:) Wszystko przede mną.

    OdpowiedzUsuń
  2. niebo to mało powiedziane! raj dla podniebienia! :D i konsystencja - idealna!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeeest, sobota! Uruchamiamy speedcooka! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale delikatność w miseczce! Yummy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bo banan i maliny to doskonałe połączenie, choć póki są to wolałabym wykorzystać świeże owocki :]

    OdpowiedzUsuń
  6. maliny z bananem to strzał w dziesiątkę, a z ryżem smakują jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ty chcesz więcej, ja chcę chociaż tą porcję! idealne :>

    OdpowiedzUsuń