wtorek, 19 sierpnia 2014

grillowany melon!

Grillowany melon to naprawdę smaczny melon! Ten pyszny owoc pod wpływem ciepła nabiera jeszcze więcej słodkości, świetnie smakuje podany z serkiem wiejskim, polany odrobiną miodu. Polecam, grillujcie!






GRILLOWANY MELON z serkiem wiejskim i miodem
Przepis (jedna porcja):
1/2 melona Galia
serek wiejski
1 łyżka miodu
Melona pokroić w grube plastry - nie obierać ze skórki, ułatwi to grillowanie i późniejsze jedzenie. Grillować przez kilka minut z obu stron. Podawać z serkiem wiejskim, całość polać miodem.

20 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł z tym melonem ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! wygląda idealnie! jestem strasznie ciekawa smaku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię poddawać owoce obróbce cieplnej, fajny smak się wtedy wydobywa :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Gdybym tylko jeszcze miała gdzie go ugrilować... No ale w ostateczności można go chociaż spróbować lekko podsmażyć, co? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie! można też spróbować w tosterze to zrobić :D

      Usuń
  5. Jeżeli grillowania dynia jest cudowna, to co dopiero musi się podziać z melonem! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No ty to masz pomysły. Świetne to musi być. Podałabym jeszcze z jakimiś prażonymi pestkami- słonecznikiem lub sezamem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. gdybym tylko lubiła melony i arbuzy....;)

    OdpowiedzUsuń
  8. nie jestem fanką melona, ale w takiej wersji wygląda on niezwykle apetycznie :)))

    OdpowiedzUsuń
  9. nie przepadam za melonem tak bardzo jak za arbuzem, ale z wielką chęcią zjadłabym takiego z grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo ciekawa propozycja :) I jaki śliczny kolorek!

    OdpowiedzUsuń
  11. to wygląda naprawdę mega apetycznie :) grillowane warzywa jadam bardzo często, ale owoców jeszcze nie próbowałam- chyba muszę to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Grilowany melon? Rozpusta od samego rana! :D

    OdpowiedzUsuń
  13. W zasadzie owoce pod wpływem ciepła zmieniają swój smak. Np. taki banan to w ogóle obłęd ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. A akurat mam półtora melona, a brak pomysłu co z nimi zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  15. kurde...nie no nie widzisz?! Miska cukru !:D
    Powinnam jeść same eko-glony, bio pomidory i zapijać wodą wysokozminwralyzowaną xD

    Nie wyszło mi kurczę! :P

    Hmmm zjadłabym melona. Tylko dzis za późno by go dostać. Jutro idę na wyprawę do warzywniaka!

    OdpowiedzUsuń
  16. ale bomba!!
    fantastyczny myk, prosty, a nikt nie wpadł ;D

    OdpowiedzUsuń
  17. melon miodowy tez sie nada czy nie bardzo? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jasne, każdy rodzaj melona można przygotować w ten sposób :)

      Usuń
  18. nie grillowałam nigdy owoców, ale już wiem, że melon będzie pierwszy ;p

    OdpowiedzUsuń