czwartek, 31 lipca 2014

arbuzowo-miętowy koktajl z tofu!

Znowu tofu w mojej kuchni, znowu tofu na śniadanie. Tym razem jednak w wersji słodkiej. Wegański koktajl, letni i bardzo orzeźwiający, arbuzowo-miętowy. Jest pyszny i nie wymaga posiadania wielu składników. Nie jest to typowy deserowy koktajl, to wersja zdecydowanie śniadaniowa - pożywna i sycąca. Pijcie na zdrowie!


WEGEKOKTAJL ARBUZ-MIĘTA z tofu
Przepis (jedna porcja):
150g tofu naturalnego
100g arbuza
kilka listków świeżej mięty
Arbuza wypestkować. Zblendować razem z tofu i listkami mięty. Przelać do szklanki. Wstawić do lodówki na około godzinę. Koktajl podawać schłodzony. 



7 komentarzy:

  1. ja jeszcze nie miałam okazji, ale kto wie.. :)
    Koktajle są orzeźwiające, kocham je za to :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Arbuzowe koktajle są wyjątkowo orzeźwiające :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jestem jak najbardziej za takim koktajlem! uwielbiam tofu, zjadam kilogramy arbuzów - koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi być bardzo sycący, do zrobienia! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mam tofu w lodówce, może wyląduje właśnie w koktajlu? tylko trochę obawiam się tego tofu-posmaku, ale pewnie mięta nieźle sobie z nim radzi ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tofu nie ma smaku ;-) nabiera go dopiero w połączeniu z innymi składnikami, więc bez obaw :-)

      Usuń