sobota, 28 czerwca 2014

SOBOTA ZE SPEEDCOOK'IEM: koktajl wiśnia-kokos-ogórek!

Odważne połączenie? Być może, ale w końcu do odważnych świat należy! Wiśnie i kokos to połączenie niezwykle smaczne, ale dość standardowe, dlatego postanowiłam nieco je urozmaicić, dodając do tego duetu trzeci składnik, a mianowicie: ogórka. Wyszło bardziej niż smacznie! Koktajl pozytywnie zaskakuje smakiem, doskonale orzeźwia, a dodatkowo jest prawdziwą bombą witaminową. Nic, tylko się nim rozkoszować!


KOKTAJL WIŚNIA-KOKOS-OGÓREK
/Przygotowany w Speedcook'u/
Przepis (jedna porcja):
100g wiśni
1 ogórek gruntowy
50g mleczka kokosowego
200g jogurtu naturalnego
Wiśnie opłukać, wydrylować. Ogórka umyć, obrać ze skórki. Wszystkie składniki: wiśnie, ogórka, mleczko kokosowe i jogurt naturalny umieścić w naczyniu miksującym. Nastawić maszynę: obroty 3, czas 30 sekund. Włączyć. Gotowy koktajl przelać do szklanki. Schłodzić w lodówce. Podawać.

6 komentarzy:

  1. uwielbiam dodawać warzywa do koktajli. muszę spróbować z ogórkiem!

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe połączenie, na pewno pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. piszę się na taki koktajl! niech tylko zdobędę ogórki gruntowe! teraz, w sezonie, najlepszy pomysł na orzeźwienie i dawkę zdrowia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. zazdroszczę Speedcooka ;)
    żebym mogła zaakceptować wpis w akcji musisz dodać jeszcze banerek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ten ogórek mnie właśnie najbardziej intryguje :)
    ale robiłam niedawno kanapki z kurczakiem, truskawkami, miodem, brie, orzechami i ogórkiem właśnie, i były bardzo smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń