poniedziałek, 28 kwietnia 2014

sałatka z pomidorów, jajek, oliwek i bazyli!

Uwielbiam połączenie jajka na twardo i pomidora. Mam to jeszcze z czasów dzieciństwa! Najlepsze kanapki, takie numer jeden, dla małej Madzi to były kanapki z masłem, jajkiem i pomidorem właśnie. Takie wiosenne, weekendowe kanapki. Dzisiaj wracam do tego duetu, ale w formie sałatki. Dorzucam jeszcze zielone oliwki, kilka listków świeżej, pachnącej bazyli. Wychodzi smacznie, zdrowo, lekko i syto jednocześnie. Kolory na talerzu!




13 komentarzy:

  1. O jak ładnie tutaj :) wiosennie, zdrowo, smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł - proste połączenie, wygląda bardzo efektownie, właściwie nadawałoby się do lunchboxa ;)
    trytodesign.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste ładniewyglądające połączenie i nadaje się do fit lunchboxa na uczelnie ;D trytodesign.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja zawsze mam dylemat: jajko na miękko czy na twardo :D Każda wersja mi odpowiada bo ja poprostu lubię jajeczka :):D hehe ale wiadomo do takiej sałatki lepiej dorzucić jajeczko na twardo :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Sałatki śniadaniowe - uwielbiam je, a te jajeczka wyglądają na takie od szczęśliwych kur :))))

    OdpowiedzUsuń
  6. Taka propozycja przemawia do mnie jak najbardziej :)
    Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak tak tak! To sałatka specjalnie dla mnie, aż ślinka mi cieknie...!;)

    OdpowiedzUsuń
  8. akurat oliwek nie lubię, ale pomidory i jaja w duecie jak najbardziej! :) piona za kanapki z dzieciństwa - uwielbiam! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie ładne kolory!:) Jajko na twardo to król wśród jajek, a pomidory dopiero się zaczynają, coś czuję, że to zgrany duet na najbliższe miesiące:)

    OdpowiedzUsuń
  10. na śniadanie-w sam raz :) Lekko, świeżo i kolorowo.. albo dodać jakąś kasze czy coś i mamy obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  11. hehe, ja tez lubię, zwłaszcza o tej porze, kiedy lato tuż tuż...;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie da się ukryć, że wygląda smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń