czwartek, 3 kwietnia 2014

korzenna owsianka z serkiem wiejskim i jabłkiem!

W takie deszczowe, pochmurne i zupełnie NIEwiosenne poranki lubię wracać do dawno już sprawdzonych smaków. Takich, które rozgrzeją, postawią na nogi o wczesnej godzinie, zaspokoją poranny głód. Nikt chyba nie będzie zaskoczony moim dzisiejszym wyborem: płatki owsiane. Owsianka. Gęsta i kremowa. Gotowana na mleku, razem z plasterkami jabłka, z korzennymi przyprawami: wanilią, cynamonem, zmielonymi goździkami, kardamonem. Na koniec dodaję jeszcze serek wiejski, co czyni owsiankę jeszcze lepszą, bardziej wyjątkową.



20 komentarzy:

  1. Korzenne, z wiejskim, z jabłkiem.. to takie kojące.

    OdpowiedzUsuń
  2. ten cynamon wygląda przepięknie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. a w Warszawie pełne słońce! nie mniej jednak wszamałabym taką owsiankę, najklasyczniejsze i najpyszniejsze połączenie, wszystkie te przyprawy, mój ukochany cynamon, wanilia, i to w towarzystwie jabłka i wiejskiego, ideał :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przepiękne zdjęcia :)
    i ja do takich klasyków uwielbiam wracać. lepiej się na chandrę nadają niż czekolada ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. oj tak, dzisiaj zdecydowanie taki smak przydałby się w sam raz:))

    OdpowiedzUsuń
  6. prosta, najlepsza.
    osobiście lubię do takiej wersji dodać wiejski pod koniec gotowania - konsystęcje ma wtedy taką gęstą, lekko kremową :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie pod koniec dodaję, tak najlepiej, zgadzam się! :))

      Usuń
  7. U mnie też pogoda mało sympatyczna niestety :(
    A śniadanie cudowne, bo takie korzenne smaki w połączeniu z jabłkiem nigdy mi się nie znudzą :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A u mnie chociaż bardzo słonecznie, to i tak z chęcią zjadłabym taką owsiankę :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jak deszczowa, jak pochmurna?
    Kato w blaskach słońca, wpadaj :* Podzielę się!!

    OdpowiedzUsuń
  10. a mnie to się dzisiaj wyjątkowo podoba, bo tu korzennie, bo tu jesiennie <3

    I talerzyk jaki ładny!

    OdpowiedzUsuń
  11. Zjadłabym takie korzenne połączenie... :)

    OdpowiedzUsuń
  12. najlepsza owsianka = gęsta owsianka! nawet czasami jak za oknem ciepło jest to lubię taką zjeść, przecież w końcu taka pyszna jest! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajne smaki i tak delikatnie się prezentuję uwielbiam wlasnie takie owsianki :) !

    OdpowiedzUsuń
  14. na taką pogodę jak u Ciebie korzenne smaki wskazane.
    a u mnie już niemal lato! ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Przepysznie wygląda taka owsianka :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Owsiance o korzennych smakach nie sposób odmówić :) Uwielbiam takie dodatki :)

    OdpowiedzUsuń
  17. prosta, aromatyczna i najlepsza! po co udziwniać skoro klasyka jest taka dobra? (;

    OdpowiedzUsuń
  18. Z jabłkiem najlepsza! Jedyny komentarz jaki jest tu odpowiedni to omomomomom *.*

    OdpowiedzUsuń